| Sybehör | Tråd |

Universaltråd 200 m

Universaltråd 200 m - Alla tygers tråd - Gütermann
Gütermann alla tygers tråd 200 m.

Gütermanns universaltråd som passar till de flesta syprojekt heter "Alla tygers tråd". Gütermann är ett tyskt kvalitetsmärke.

Kvalitetstråd

Gütermanns tråd har en av de bästa kvalitéerna på marknaden och passar till symaskin och för att sy för hand.

Man märker om en tråd har bra kvalité genom att se hur mycket ludd tråden ha (håll tråden mot ljuset av en lampa) och om den håller om man försöker slita av den.

Tänk på att billigare tråd som ej håller samma kvalité kan ludda ner din symaskin så den kräver mer service och du kan också uppleva mer krångel med trådar som fastnar och gör din tid vid symaskinen mindre trevlig.

200 meter

Gütermann har fullt sortiment av färger på 200 meters rullar. En del färger finns även på 500 meters rullar och 1000 meters rullar.

Fördelen med de större rullarna är att de är billigare per meter tråd.

Symaskin

Alla tygers tråd är perfekt att använda till de flesta syprojekt när du använder en vanlig symaskin, en s.k. hushållssymaskin.

Overlock och täcksöm

Universaltråd kan även användas till overlock och täcksöm även om det oftast är att föredra att använda overlocktråd till det eftersom den är tunnare och billigare.

Eftersom overlocksöm (på overlock-maskin) och täcksöm (på täcksömsmaskin) använder mycket tråd kan det vara att föredra att ha en tunnare tråd både för att sömmen inte ska bli för tjock och för att overlocktråden är billigare.

Men när man vill ha exakt rätt färg till exempelvis en tvillingsöm på täcksömsmaskin så är det perfekt att använda universaltråd i nåltrådarna eftersom overlocktråd har ett begränsat utbud av färger.

Inköpsställen